Andakt,  Bibelen,  Gud,  Tro,  Undervisning

Andakt funnet på Facebook

(Delt med tillatelse fra forfatteren.)

Søndag 27 mars

VÆR KKE BEKYMRET FOR NOE! (Fil 4,6)

Tenk at det er DET Herren sier! I en tid som denne!
Ja til alle tider under alle forhold. I krig og fred, i storm og stille er ordren den samme: VÆR IKKE BEKYMRET!

Men hvordan er det mulig? Han som er så nådig og barmhjertig kan vel ikke forlange noe som ikke er mulig! Nei, takk og lov, det er fullt mulig.
Men bare på Herrens måte!! Den eneste som kan stille stormene i sinnet vårt og drive djevelen på flukt, er Jesus selv. “Han ble prøvd i alt i likhet med oss” (Heb 4,15), nedkjempet hele fiendens artilleri på korset og tilbyr oss hjelpeløse sin seier.

Og derfor er den røde tråden i andaktene våre: Jak 4,8: “Hold dere nær til Gud, så holder Han seg nær til dere!”
DET er vår jobb og utfordring. Hver eneste dag å velge hvor nær vi vil være til Herren. Det høres enkelt ut, men akkurat dette er fiendens angrepspunkt nr. 1.
Vi vet at når vi er født på ny, har vi fått Jesu egen posisjon og tilgang til hele hans seier. Men viktigst av alt er å vite at Han ga oss en relasjon – et inderlig nært vennskap med Ham selv. Og det er denne relasjonen vi må vokte, hver dag, for å holde oss klar av bekymring!

Jeg ble smittet av covid dagen før krigsutbruddet i Ukraina. Den kombinasjonen førte meg (da den verste tåka lettet) til et nærmere studium av Bergprekenen), og i Matt 6, 25-34 fant jeg Mesterens mesterlige vei til bekymringsfrihet. Han knytter dette avsnittet til en advarsel mot å elske penger (6,19-24) og sier:
” DERFOR SIER JEG DERE AT DERE ALDRI SKAL VÆRE BEKYMRET {…} SE PÅ FUGLENE – TROR DERE DE BEKYMRER SEG? {…} SE PÅ DE VAKRE BLOMSTENE {…} SÅ DROPP BEKYMRINGENE DERES {…} VET IKKE DERES HIMMELSKE FAR FOR LENGST HVA DERE TRENGER?

Gud selv sier dette – og mener det. Det er ikke bare lov å se på fugler og blomster. Det er smart. Og smartest av alt er det å følge Kongens råd i versene 33-34:

“SÅ SØK FRAMFOR ALT GUDS RIKE OG HANS RETTFERDIGHET, SÅ SKAL DERE FÅ RIKELIG AV ALT ANNET. NEKT Å BEKYMRE DERE FOR MORGENDAGEN {…} MORGENDAGEN SKAL TA SEG AV SEG SELV.”

Til min glede har jeg oppdaget at Han selvfølgelig ikke lyver. Når jeg gjør min del (søker Kongen og riket hans) gjør Han alltid sin. I praksis betyr det at jeg begrenser nyhetsformidlingen til et minimum og velger fellesskap med Ham på ensomme kvelder. Det koster en viljebestemmelse, men gjett om det lønner seg. Gevinsten er lys, håp og fred, og freden følger meg gjennom natten i stedet for flimrende bilder fra underholdningsmenyen.

Velg selv, kjære venner, men ikke glem at Kong Jesus vil ha oss med i den seirende hæren sin. I den hæren er alle soldatene personlige venner av Hærføreren, og alle blir sørget rikelig for!

Musiker, gitarist og hobbyfotograf. Ansvarig for Www.svendberg.com - (mitt hobby prosjekt) https://www.facebook.com/svendbergdotcom

%d bloggere liker dette: